Waargebeurd

Eén voor één ontluikende voorstellingen vol actualiteit en realiteit. Scènes gebaseerd op waargebeurde feiten die je verbazen, verrassen, doen lachen en doen huilen. Deze voorstellingen zijn prachtige ervaringen om niet snel te vergeten.

Deze voorstelling wil je niet missen

Zielzoekers - triptiek

Toneelhuis / Mokhallad Rasem

In 2017 nodigde Piet Arfeuille (Theater Malpertuis) Mokhallad Rasem uit om een voorstelling te maken binnen een project over de Europese migratiecrisis. Voor Zielzoekers werkte de Iraaks-Belgische regisseur nauw samen met mensen uit het asielcentrum van Menen. Hij transponeerde dit concept naar opvangcentra in Parijs (Bobigny) en Valenciennes en filmde er prangende getuigenissen. Drie werelden, drie sferen, brengt hij nu samen in Zielzoekers - triptiek, een veelstemmig drieluik met de getuigenissen.

Live in Nerdland: DNA

Lieven Scheire

Het gaat snel tegenwoordig in de wetenschap en de technologie. Welke ontwikkelingen staan er te trappelen aan de uitgang van het lab om binnenkort ons dagelijkse leven te betreden? Lieven Scheire zoekt het voor u uit. In deze lezing heeft hij het over ons DNA, en hoe de genetica zowel ons zelfbeeld als onze medische toekomst ingrijpend aan het veranderen is.

Paradise City

Mario Goossens e.a.

Hybris

Het Nieuwstedelijk

Cuckoo

Jaha Koo

True Copy

BERLIN

UB-29

TG Vagevuur en Brussels Experimental

Mining Stories

Silke Huysmans/Hannes Dereere

Circle of life

Lieve Blancquaert

Alles goed?

Bert Kruismans, Karl Meersman en Jan De Smet

De Droom van Philo

Steven Van Herreweghe
Mijn local hero? Dat is natuurlijk Theater Tieret. Ik kijk nu al uit naar Raspoetin.
Bert Pieters